Şbt

Şarkının Hikâyesi:

Yağmur Rifaioğlu, Sümerler Ortaokulu'nun parlayan yıldızlarından biriydi. Herkes onu tanırdı. Güler yüzüyle ve sempatik tavırlarıyla herkesin gönlünü kazanmıştı. Okuldaki etkinliklere katılımının yanı sıra, Hatay Apkord Çocuk Korosu üyesi olarak da aktifti. Depremden 3 gün önce, koro şefi Sezgin Suna'ya WhatsApp üzerinden sesli bir mesaj bırakarak, annesi ile birlikte yazdıkları bir şarkıyı besteleyip sahnede seslendirmek istediğini ifade etmişti. Ancak ne yazık ki, 6 Şubat depreminde Yağmur, anne ve babasıyla birlikte hayatını kaybetmişti. Yağmur'un Şarkısı, 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybeden tüm çocuklarımızın adına düzenlenecek etkinliklerde, Hatay Apkord Çocuk Korosu üyeleri ve Yağmur'un arkadaşları tarafından anıları yad etmeyi amaçlamaktadır.

Şarkıyı İndirmek İçin Tıklayın.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Bakanlığımız tarafından "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla  uygulanmaya başlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" klapsamında okulumuzda; Kasım ayı Klasik Eser Okumaları ile ilgili okul düzeyinde pano çalışması yapıldı. “Bilen oturur.” etkinliği sınıf düzeyinde yapıldı..Proje Komisyon üyelerimiz ve emeği geçen herkese teşekkürler ederiz.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu bağlamda konu soru dağılım tabloları ve biçimlendirici değerlendirme örnekleri yayımlandı.

Temel eğitim ve ortaöğretim düzeyinde yapılacak ortak sınavlara yönelik konu soru dağılım tabloları ve ilkokullar için hazırlanan biçimlendirici değerlendirme çalışmalarının daha iyi anlaşılabilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından tanıtım videoları hazırlandı.

Tanıtım videolarında konu soru dağılım tablosunun ve biçimlendirici değerlendirmenin ne olduğu, hangi amaçla kullanılacakları anlatıldı. Konu soru dağılım tablosunun il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlükleri iş birliğiyle hazırlanmasında dikkat edilecek hususlara yer verildi. Biçimlendirici değerlendirme sürecinde etkinlik ve ölçme araçlarının nasıl hazırlanacağı örneklendirildi.

Ortak yazılı sınavların anlatıldığı tanıtım videosunda sınav haftaları, sınavlarda kullanılacak soru türleri, ülke geneli ortak yazılı sınavların tarihleri ve hangi derslerden hangi sınıf düzeylerinden sınav yapılacağı, mazeret sınavları ve sınav sonunda yapılacak sınav analizleri ile ilgili bilgiler yer aldı.

"Konu Soru Dağılım Tabloları" videosuna ulaşmak için tıklayınız.

"Biçimlendirici Değerlendirme" videosuna ulaşmak için tıklayınız.

"Ortak Sınavlar" videosuna ulaşmak için tıklayınız.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığınca, cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında ilkokullar arası resim yarışması; ortaokullar arasında ise resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

Şbt

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren ekibiyle birlikte Malatya'da faaliyetlerini sürdüren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TGRT Haber canlı yayınına telefonla bağlandı. Özer amaçlarının tüm öğrencileri sağlıkla okullarıyla buluşturmak olduğunu söyledi.

Ock

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Caize ÇELİK' in organize ettiği "Ödüllü Ezan Okuma Yarışması" okulumuz öğrencileri ve değerli juri üyelerimiz Aydınlı Camii İmamı Halil SOYLU, Yavuz Selim Camii İmamı Mustafa AKTAŞ ve Müezzini Yunus Emre DENİZ, İçmeler Camii İmamı Muhammed DEMİRTEKİN katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu güzel etkinliğe vesile olan öğretmenlerimize ve jüri üyelerimize okulumuz adına teşekkürler ederiz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Ara

03.11.2022 tarihli Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) sunumuna erişmek için TIKLAYINIZ.

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi Nedir? Videoyu izlemek için tıklayınız.

Öğrenci Destek Sisteminin İçeriği ve Çalışma Prensibi Nasıldır? Videoyu izlemek için tıklayınız.

Öğrenci Destek Sistemine (ÖDS) Nasıl Giriş Yapılır? Videoyu izlemek için tıklayınız.

Öğrenci Bilgi Sisteminde Hangi Ders Modülleri Var? Videoyu izlemek için tıklayınız.

ÖDS Nasıl Çalışır? Videoyu izlemek için tıklayınız.

KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİLERİ İÇİN UYARLANMIŞ ETKİNLİKLER

Ara

Dostluk temamızda okulumuz öğrencilerinin birbirleri arasındaki dostluklar ve hayvan dostlarımızla geçirilen zamanlar fotoğraflanarak okulumuzda fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

Konu: Dostluk

Yapılan etkinlik: Yarışma/Turnuva

Yarışmanın adı: DOSTUNU NE KADAR TANIYORSUN?

1.      Aşama: İlk olarak yarışmayı yapacağımız öğrencilere duyuru yaptık ve aralarında uygun gördüklerimizi yarışma için seçtik. Daha sonra öğrencilere soracağımız sorularla ilgili bir kâğıt hazırladık

2. Aşama: 7. saat yarışacak öğrencileri fen laboratuarında topladık ve herkese kendilerinin özelliklerini yazması için kâğıdı verdik. Herkes ismini ve soruların cevaplarını kâğıda yazdı. Sonra kâğıtlar toplandı ve her kişiye dostuyla ilgili sorular soruldu. Doğru bilenlere 10 puan verildi. 3 soruya yanlış ya da cevap vermeyenler ise yarışmadan elenerek yarışmaya doğru cevap verenlerle devam edildi.

3. Aşama: En sonunda 3 çift berabere kaldı. Onlara ise boş bir not kâğıdı verildi. Dostlarıyla ilgili 2 soru daha soruldu ve kâğıtlar tekrardan toplanarak kontrol edildi. En sonunda Hüseyin ve Mehmethan isimli öğrenciler kazandı ve hediye olara her ikisine de ŞEKER PORTAKALI adlı dostluğun anlatıldığı bir kitap ödül olarak verildi.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanlar toprakla buluştu. Bu özel gün kapsamında okulumuzda fidan dikimi gerçekleştirilerek gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması amaçlanmıştır.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine deneme sınavları yapıldı.